Skip to main content

Un impact pozitiv puternic asupra societății

Pentru realizarea țelului nostru, activitatea noastră generează o serie de efecte diferite. Modelul de impact net arată impactul Securitas asupra lumii înconjurătoare.

Modelul de impact net surprinde întregul lanț valoric și rezumă utilizarea resurselor și beneficiile create într-un impact net global, adică suma netă a impactului pozitiv și negativ pe care Securitas îl are asupra lumii înconjurătoare. Aceasta este o vedere de ansamblu a impactului holistic al activității noastre asupra societății, cunoștințelor, sănătății și mediului.

Afacerile Securitas au rezultate pozitive

Cu o rată a impactului net de 87%, activitatea Securitas este una pozitivă. Aceasta înseamnă că impactul nostru global negativ este cu 87% mai mic decât impactul nostru global pozitiv. Cel mai semnificativ impact pozitiv este contribuția noastră la societate prin crearea locurilor de muncă.

Citește mai multe la pagina 11 în Raportul Anual și de Sustenabilitate 2022.

Reanalizarea rezultatelor 
Pentru a ține pasul cu schimbările produselor și serviciilor din lume, cât și cu evoluția cunoștințelor științifice, modelul Upright este supus unor evoluții și îmbunătățiri continue în timp. Aceste îmbunătățiri sunt publicate sub forma unor noi versiuni ale modelului. Din cauza ciclului de lansare, compararea profilurilor impactului net în timp trebuie să se facă în cadrul aceleiași versiuni a modelului. Acest lucru necesită retratarea rezultatelor din anii anteriori în aceeași versiune cu cele mai recente rezultate.

În 2021, raportul de impact net raportat a fost de 81%. Recalculat în conformitate cu cea mai recentă versiune a modelului, rezultatul recalculat pentru 2021 este de 71%. Schimbarea se datorează evoluțiilor modelului.