Skip to main content

Logo-ul Securitas împlineste 50 de ani pe 11 mai

Cele trei buline roșii emblematice, care constituie logo-ul furnizorului de soluții de securitate Securitas, împlinesc 50 de ani de la prima înregistrare.

Published
11 mai 2023 13:18

Sigla emblematică a Securitas - cu cele trei buline roșii și numele "Securitas" poziționat sub - a fost înregistrată la Oficiul suedez de brevete și înregistrări la 11 mai 1973. La momentul înregistrării, logo-ul era deja utilizat din 1971, dar s-a confirmat că Securitas deținea dreptul de proprietate asupra logo-ului.

Karl Erik Ekeroth, artistul din spatele siglei

Logo-ul a fost creat de artistul suedez Karl Erik Ekeroth (1931-2019). Ekeroth a studiat istoria artei, litere și pictură la Konstfack, cea mai mare universitate suedeză specializată în artă, artizanat și design. Ideea sa de a folosi trei buline provine de la litera "S" din codul morse, cunoscută din semnalul internațional de ajutor SOS.

Utilizarea literelor minuscule în logo-uri era la modă în anii '70, motiv pentru care Ekeroth a folosit doar litere minuscule pentru numele companiei în schițele sale originale. Cu toate acestea, Directorul Executiv al Securitas de la acea vreme, Erik Philip-Sörensen, a preferat literele majuscule, iar Ekeroth a fost de acord cu reticență. Cu toate acestea, a reușit, în semn de protest artistic discret, să introducă un "u" minuscul. După actualizarea mărcii din anul 2021, doar "S"-ul a rămas cu majusculă, literele următoare fiind minuscule - păstrând, într-un fel, expresia artistică a lui Ekeroth.

Neschimbat de la înregistrare

"Identitatea vizuală a Securitas a cunoscut două revizuiri majore", spune Mauro Silva, VP Brand și Marketing Strategic. "Dar cele trei buline roșii au rămas aproape neatinse de la înregistrare. Ele reprezintă valorile noastre (integritate, vigilență și ajutor) și sunt cel mai puternic atu al brandului nostru și identificatorul nostru inconfundabil. În luna februarie, Securitas a fost desemnată a 8-a cea mai valorasa companie suedeza din lume, ceea ce arată puterea de a fi fideli moștenirii noastre, indiferent de situație."

Peste 350 000 de angajați și milioane de oameni din 45 de piețe din întreaga lume se întâlnesc zilnic cu cele trei buline roșii. Acestea nu se găsesc doar în fața birourilor Securitas, ci sunt vizibile la sediile clienților, pe mașini și uniforme, insuflând mândrie angajatilor și clienților noștri din întreaga lume. Lumea s-a schimbat enorm în ultimii 50 de ani, dar determinarea noastră de a contribui la transformarea lumii dumneavoastră într-un loc mai sigur rămâne aceeași.

"Cele trei buline sunt o reamintire constantă a valorilor noastre", spune Helena Andreas, SVP Group Communications and People. "În fiecare zi, ele contribuie la modelarea culturii afacerii noastre, care, la rândul ei, ne ajută să creăm succes pe termen lung, oferind valoare clienților, colegilor și comunităților noastre. Acest angajament, deceniu după deceniu, este ceea ce a făcut din Securitas partenerul si liderul mondial în soluții de securitate care suntem astăzi."

Despre Securitas

Securitas este un partener de top la nivel mondial în domeniul soluțiilor de siguranță și securitate, care vă ajută să faceți din lumea dumneavoastră un loc mai sigur. Aproape nouă decenii de experiență profundă înseamnă că noi vedem ceea ce altora le scapă. Prin valorificarea tehnologiei în parteneriat cu clienții noștri, combinată cu o abordare inovatoare și holistică, transformăm industria securității. Cu 350 000 de angajați în 45 de piețe, vedem o lume diferită și creăm valoare durabilă pentru clienții noștri prin protejarea a ceea ce contează cel mai mult - oamenii și bunurile lor.

 • Fondată în 1934 în Helsingborg, Suedia
 • 358 000 de angajați
 • Prezență pe 45 de piețe la nivel global
 • Magnus Ahlqvist, este CEO și președinte
 • Prima apariție a logo-ului Securitas a avut loc pe 27 octombrie 1971
 • Logo-ul este creat de Karl Erik Ekeroth (1931-2019)
 • Data înregistrării a fost 11 mai 1973
 • Ideea de a folosi trei buline roșii provine de la litera "S" din codul morse, cunoscută din semnalul internațional de ajutor SOS
 • Culoarea roșie este Pantone 1787C + 1788U, (C 000, M 092, Y 076, K 000)
 • Securitas a intrat în top 10 în clasamentul raportului anual 2023 al Brand Finance privind cele mai valoroase și mai puternice branduri suedeze
 • Cele trei buline rosii fac parte, de asemenea, din logo-urile Securitas Technology si Securitas Healthcare

Imagini (vedeți mai jos)

 1. Portretul lui Karl Erik Ekeroth (foto: privat)
 2. Karl Erik Ekeroth, artistul din spatele logo-ului Securitas, la lucru in biroul său (foto: privat)