Skip to main content

90 de ani de când facem lumea un loc mai sigur

Securitas, lider mondial în soluții de securitate, a fost pionierul conexiunii dintre prezența umană și tehnologie, punând întotdeauna clientul în centrul activității sale.

Published
15 mai 2024 14:06

Aceasta a fost moștenirea companiei timp de 90 de ani, iar pentru a sărbători această aniversare, Securitas privește în urmă la poveștile și etapele care au marcat călătoria sa spre a deveni lider în industrie. În acest fel, sunt identificați trei piloni: valori puternice, tehnologie inovatoare și faptul că întotdeauna punem oamenii pe primul loc.

"În timp ce Securitas aniversează 90 de ani, sărbătorim o moștenire construită pe baza valorililor si țelului nostru. Ghidați de viziunea noastră, privim cu optimism spre viitor și suntem hotărâți să continuăm să inovăm și să creăm un impact pozitiv asupra comunității noastre. Călătoria noastră este departe de a se încheia și sunt convins că vom contura un viitor în care securitatea nu cunoaște limite." - spune Dragos Maracine, Director General, Securitas România. 

Înființată în Helsingborg, Suedia, în 1934, de către Erik Philip-Sörensen, Securitas a evoluat de la o organizație tradițională de pază pe timp de noapte, la un lider global în domeniul soluțiilor de securitate.

Încă de la jumătarea anilor 1940, Securitas a început să integreze tehnologia în soluțiile pentru clienți, înregistrând o creștere rapidă după cel de-al Doilea Război Mondial. Securitas a fost pionier în domeniul controlului automat al accesului și a intrat în istorie prin lansarea primului bancomat conectat online din lume, în anul 1968. Prin sporirea prezenței umane și a experienței cu ajutorul tehnologiei, Securitas a ajutat clienții să se concentreze asupra activității lor de bază - o dezvoltare continuă care a pus bazele a ceea ce astăzi este Securitas Technology.

Încă din 1958, fondatorul Erik Philip-Sörensen a fost prevăzător și a stabilit valorile Securitas de integritate, ajutor și vigilență, documentându-le în cartea „Codul de Conduită pentru Ofițeri”, pentru a proteja profesia și a asigura integritatea acesteia. El a subliniat importanța continuă a elaborării standardelor, recunoscând că este o activitate care nu se încheie niciodată.

În anii 1980, conducerea fostului CEO, Melker Schörling, a pus accentul pe simplificare, pe orientarea către client și pe expansiunea internațională, impulsionând creșterea Securitas în Europa, SUA și dincolo de acestea prin achiziții strategice. Renunțarea la afacerile secundare a permis ca Securitas să se reorienteze către servicii de securitate specializate, menținându-și angajamentul față de excelența operațională și valorile de bază, pe parcursul călătoriei sale de expansiune globală.

"Faptul că suntem conduși de țelul nostru, acela de a contribui la transformarea lumii într-un loc mai sigur, are un impact pozitiv profund nu numai asupra clienților noștri, ci și asupra lumii în general", spune Magnus Ahlqvist, președinte și CEO al Securitas." Liderii care întruchipează valorile noastre ne-au modelat cultura și au menținut angajamentul față de excelență. Cu accentul pus pe îmbunătățirea continuă și pe inovație, suntem mai bine plasați ca niciodată pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri."

Încă din anii 1930, Philip-Sörensen a recunoscut că oamenii bine pregătiți, cu o orientare profesională clară, pot influența pozitiv o întreagă industrie. Îndrăznind să se extindă, înțelegând clienții și menținând o curiozitate față de ceea ce avea să se întâmple în viitor, el a pus bazele a ceea ce a devenit o companie de securitate de top la nivel mondial.

Aflați mai multe despre istoria remarcabilă a Securitas, accesând www.securitas.com/journey