Skip to main content

Rădoi Dumitru

Radoi Dumitru.jpeg

INTERVIU - ANAGAJATUL ANULUI 2023
Nume: Rădoi Dumitru
Funcție: Operator CCTV
Vechime în cadrul companiei: 2005 - Prezent

De-a lungul timpului, ați ocupat mai multe funcții. Ne-ar plăcea să aflăm mai multe despre parcursul dumneavoastră în cadrul companiei.

Când am început să lucrez ca Agent de Securitate, această meserie era complet nouă pentru mine. La momentul respectiv, am muncit din greu pentru a asimila rapid noile informații și pentru a înțelege cerințele și așteptările rolului meu. În scurt timp, am observat că munca mea era apreciată de către colegi, iar încrederea reciprocă a crescut. Acest lucru m-a motivat să avansez în carieră, ajungând să ocup poziții precum Șef de Tură și Operator CCTV în prezent. Am căutat întotdeauna să pun în valoare punctele forte ale echipei și să corectez orice aspecte care necesitau îmbunătățiri. Aprecierea colectivului m-a făcut să realizez că aportul meu aduce o valoare semnificativă echipei.

Cum arata o zi obișnuită de muncă și care sunt responsabilitățile dumneavoastră principale în acest rol?

Pentru mine, ziua de lucru începe cu o seară înainte și constă în pregătirea ținutei. Dimineața, la preluarea postului, mă informez cu privire la evenimentele din tura precedentă și la orice modificări ale obiectivului. Apoi începe serviciul propriu-zis, timp în care urmăresc ce se întâmplă și mă asigur că totul decurge fără probleme. Urmărirea monitoarelor necesită o atenție deosebită la detalii, iar capacitatea mea de a fi concentrat pe întregul perimetru al obiectivului este esențială. La finalul zilei, fac o evaluare și mă asigur că toți cei implicați sunt mulțumiți de serviciile noastre. Dacă toți cei implicați sunt fericiți, atunci sunt și eu.

Care sunt calitățile sau abilitățile care v-au ajutat să deveniți Angajatul Anului 2023?

Printre calitățile și abilitățile care m-au ajutat să devin Angajatul Anului 2023 se numără seriozitatea și angajamentul meu față de sarcinile specifice postului. Cunoașterea în detaliu a obiectivului, respectul față de colegi și față de client, precum și eforturile de a continua să învăț și să îmi îmbunătățesc cunoștințele, sunt aspectele esențiale care m-au ajutat să creez un mediu sigur.

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat în timpul parcursului dumneavoastră profesional și cum v-au ajutat acestea să vă dezvoltați și să vă perfecționați abilitățile în domeniul securității?

Sunt mai multe lecții pe care le-am învățat în timpul parcursului meu profesional. Una dintre cele mai importante este că procesul de învățare este continuu și că este esențial să fim deschiși să ne îmbunătățim abilitățile în fiecare zi. Am învățat că încrederea se construiește treptat și trebuie să ne asigurăm că o menținem prin acțiuni constante. În acest fel, relațiile cu colegii devin mai armonioase și eficiente, iar rezultatele sunt mai ușor de văzut. Încerc să mă țin la curent cu noutățile și să pun în aplicare cerințele beneficiarului. Atunci când toată lumea se preocupă să fie totul bine și munca noastră dă roade.

În cele din urmă, ce sfat ați da cuiva care este interesat să urmeze o carieră în domeniul securității sau care dorește să își îmbunătățească competențele și cunoștințele în acest domeniu?

Pentru cei interesați să urmeze o carieră în domeniul securității sau să își îmbunătățească abilitățile, recomandările mele sunt simple, dar esențiale. În primul rând, încercați să fiți dedicați muncii pe care o faceți și să vă perfecționați abilitățile. Întotdeauna străduiți-vă să fiți mai buni astăzi decât ați fost ieri.

În domeniul securității, este esențial să știți exact care sunt sarcinile și responsabilitățile voastre. Construiți relații solide cu colegii, fiți disciplinați și atenți la detalii. În plus, relațiile cu beneficiarul și cu clienții beneficiarului trebuie să fie la cel mai bun nivel. Dacă, la sfârșitul zilei, toată lumea este fericită, atunci și tu poți fi fericit.