Skip to main content

Politica de confidentialitate - Securitas Workplace

Workplace este o platforma de colaborare usor de folosit, asemanatoare cu Facebook, insa construita pentru relatiile de serviciu, ce poate fi folosita doar in cadrul Securitas. Prin Workplace, se pot discuta proiecte, se pot impartasi actualizari la nivel de organizatie si se poate comunica imediat cu colegii din intreaga companie.

Politica de confidentialitate - Securitas Workplace

 1.   Introducere

 1.1 Prezenta politică se aplică website-ului https://securitas.facebook si aplicatiei Securitas – Workplace.  Workplace este o platforma online creata de Facebook special pentru Securitas care va permite dumneavoastra, ca si utilizator, sa colaborati si sa impartasiti informatii la locul de munca cu ceilalti colegi din cadrul Grupului Securitas. Aplicatia Workplace include paginile de internet Workplace Premium, aplicatii si servicii online referitoare la aceasta (toate denumite in continuare "Serviciul").

 2.   Obiectiv si scop

2.1 Intrucat va apreciem intimitatea si vrem sa fim organizati si corecti cu dumneavoastra, totodata si transparenti in ceea ce priveste colectarea si procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, am adoptat aceasta Politica de confidentialitate ("Politica de confidentialitate") ce are scopul de a descrie modul in care sunt colectate informatiile dumneavoastra, folosite si impartasite atunci cand folositi Serviciul si care se aplica procesarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in relatia cu utilizarea Serviciului.

 2.2 Serviciul va este furnizat de catre angajatorul dumneavoastra - Securitas Services Romania SRL. Daca actionati in calitate de consultant al Securitas, Serviciul va este furnizat de Securitas Services Romania SRL care v-a autorizat accesul si utilizarea acestuia.

 3.   Cine este operatorul de date?

3.1 Securitas Services Romania SRL, cu sediul in Bucuresti, Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, Cladirea A, Aripa A1, etaj 2, sector 1, Registrul Comertului nr. J40/2222/2001, CUI RO13740159 (denumita in continuare "Securitas" sau "Noi”) este operatorul de date care va proceseaza datele cu caracter personal in relatia de utilizare a Serviciului.

3.2 Va rugam sa notati ca Serviciul este separat de alte servicii Facebook pe care le-ati putea folosi, asemenea alte servicii Facebook fiindu-va furnizate de Facebook si fiind guvernate de termeni si conditii proprii.  Pentru a evita orice indoiala, aceasta Politica de confidentialitate nu este aplicabila altor asemenea servicii.

 4.   Ce fel de informatii sunt colectate

4.1 Securitas poate colecta si procesa urmatoarele tipuri de informatii atunci cand dumneavoastra, colegii dumneavoastra sau alti utilizatori din cadrul Grupului Securitas acceseaza Serviciul:

 • Informatiile dumneavoastra de contact, precum nume si prenume, adresa de e-mail si foto;
 • Utilizatorul si parola;
 • Functia, departamentul si alte informatii legate de locul de munca sau Securitas;
 • Continutul, comunicarile si alte informatii pe care le furnizati atunci cand folositi Serviciul, inclusiv atunci cand va logati in cont, creati sau impartasiti un continut si folositi mesaje sau comunicati cu altii. Aceasta poate include informatii in sau despre continut pe care le furnizati (ex. metadata), precum afisarea si locatia unei fotografii sau data crearii unui fisier;
 • Continut, comunicari si informatii pe care alte persoane le furnizeaza atunci cand folosesc Serviciul. Aceasta poate include informatii despre dumneavoastra, precum situatia in care ele distribuie sau comenteaza la o poza postata de dumneavoastra, va trimit un mesaj sau incarca, sincronizeaza sau importa datele dumneavoastra de contact;
 • Toate comunicarile cu alti utilizatori ai Serviciului;
 • Comunicarile utilizatorului, feedback, sugestii si idei trimise catre Securitas;
 • Informatii legate de conectari la Serviciu (in cazul in care contul dumneavoastra a fost activ in ultima luna); si
 • informatiile pe care le furnizati atunci cand dumneavoastra sau Securitas contactati sau activati platforma de suport referitoare la Serviciu.

 5.   Cum folosim datele dumneavoastra cu caracter personal

5.1  Folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri si in baza urmatoarelor temeiuri juridice:

Scopul prelucrarii

Baza legala a prelucrarii

Datele dvs. personale sunt procesate pentru ca Securitas să vă poată furniza un cont de utilizator, să vă ofere acces la Serviciu și să vă administreze contul de utilizator în cadrul Serviciului.

Interes legitim - prelucrarea datelor angajaților sau ale clienților.

 

 De asemenea, Securitas poate utiliza datele dvs. personale pentru a controla, a preveni, a investiga sau a întreprinde alte măsuri în legătură cu folosirea necorespunzătoare a Serviciului sau a încălcărilor. [Termenii de utilizare pentru platforma Wokplace, Politica de utilizare a platformei] sau acestei Politici de confidențialitate sau în legătură cu măsuri legale, suspiciuni de fraudă sau amenințări potențiale împotriva drepturilor Securitas sau ale terților.

 Prelucrarea se efectuează pe baza unui interes legitim după testarea echilibrului (balancing test) între interesul operatorului și interesele și drepturile fundamentale ale persoanei vizate în cazul în care Securitas a urmărit următoarele interese legitime:

 • Interesul Securitas de a investiga orice suspiciune de utilizare incorectă a Serviciului și de a lua măsuri împotriva utilizării necorespunzătoare a Serviciului sau a oricăror încălcări ale [condițiilor de utilizare a platformei Workplace, a Politicii de Utilizare a acesteia sau] acestei Politici de confidențialitate
 • Interesul Securitas de a investiga si de a tine evidenta referitoare la activitati criminale sau amenintari impotriva intereselor sale, precum si impotriva dumneavoastra si a colegilor dvs. sau a altor utilizatori din cadrul Grupului Securitas care acceseaza Serviciul
 • Interesul unei terțe părți de a investiga și demonstra activitățile criminale sau amenintari împotriva intereselor sale; și / sau      
 • Interesul autorităților române sau străine de a desfășura activități de aplicare a legii și de a colecta dovezi în acest scop.

 

6.   Dezvaluirea datelor dumneavoastra cu caracter personal

6.1 Dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari, in urmatoarele circumstante si pentru urmatoarele motive:

Angajatii Securitas Services Romania SRL:

Angajatii nostri vor procesa datele dumneavoastra cu caracter personal numai daca este necesar pentru ca acestia sa isi indeplineasca sarcinile si de asemenea proceseaza datele dumneavoastra cu caracter personal numai in baza instructiunilor noastre si in concordanta cu prezenta Politica de confidentialitate.

Furnizori de servicii (terti):

Dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal furnizorilor de servicii terti care asista Securitas prin furnizarea anumitor servicii in legatura cu desfasurarea afacerii Securitas si prin urmare prelucreaza date cu caracter personal in numele Securitas. Acestea vor include:

 • Furnizori de servicii IT, dezvoltatori si furnizori de servicii de gazduire (cloud);
 • Furnizori de servicii IT pentru suport; si
 • Alti terti furnizori precum furnizori de software si furnizori de servicii, care ne faciliteaza sau ne furnizeaza anumite servicii pentru ca noi sa putem sa va furnizam accesul la Serviciu.

Acesti furnizori de servicii terti sunt autorizati sa foloseasca datele dumneavoastra cu caracter personal numai pentru furnizarea serviciilor lor catre noi si ei nu au vreun drept independent pentru a va procesa sau dezvalui datele cu caracter personal.

In plus, Securitas va dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal pe care Securitas le colecteaza, catre platforma (aplicatia) Facebook, ca ultim furnizor al Serviciului, pentru a asigura și a sprijini Serviciul si in concordanta cu  orice alte instructiuni primite de la Securitas. Exemple de astfel de utilizări includ:

 • Comunicarea cu utilizatori si administratori referitor la folosirea Serviciului;
 • Imbunătățirea securității și siguranței Serviciului pentru Securitas și alți utilizatori, cum ar fi investigarea activităților suspecte sau încălcarea termenilor sau politicilor aplicabile utilizarii Serviciului
 • Personalizarea experientei dumneavoastra si experientei Securitas in cadrul furnizarii Serviciului;
 • Dezvoltarea de noi instrumente, produse sau servicii pentru Securitas in cadrul Serviciului
 • Asocierea activitatii din cadrul Serviciului prin intermediul mai multor dispozitive folosite de aceeasi persoana pentru a imbunatati folosirea la modul general a Serviciului;
 • Identificarea si solutionarea dificultatilor care ar putea aparea; si
 • Efectuarea de analize de date si de sistem, inclusiv de cercetare pentru imbunatatirea Serviciului.

 

Companiile Grupului Securitas:

Dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal catre filialele sau companiile in care Grupul Securitas este parte si care va prelucreaza datele cu caracter personal in numele nostru. Acestor parti li se solicita sa proceseze numai datele cu caracter personal conform instructiunilor noastre si in concordanta cu prezenta Politica de confidentialitate. Ele nu au niciun fel de drept independent pentru a va procesa sau dezvalui datele cu caracter personal.

Alti utilizatori:

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi disponibile altor utilizatori ai Serviciului. Asemenea date vor fi dezvaluite numai altor utilizatori din cadrul companiei Securitas si din cadrul Grupului Securitas.

7.   Transferul datelor dumneavoastra cu caracter personal in afara UE/SEE

7.1  Datele cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra pot fi transferate catre si procesate intr-o tara din afara UE/SEE (o asa numita tara terta), inclusiv tari despre care Comisia UE nu considera ca au un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.   Intr-o asemenea situatie, vom lua toate masurile necesare impuse de legislatia aplicabila pentru ca asemenea transferuri ale datelor dumneavoastra cu caracter personal in afara granitelor sa fie in concordanta cu legislatia aplicabila. Vom transfera datele dumneavoastra cu caracter personal numai catre o tara din afara UE/SEE in care; (i) Comisia UE a decis ca tara terta asigura un nivel adecvat de protectie, (ii) transferul este  garantat de utilizarea clauzelor din modelul UE (conform Articol 46.2 din Regulamentul General privind Protectia Datelor (2016/679) ("GDPR")) sau (iii) destinatarul este certificat conform Regulamentului Cadru privind Confidentialitatea al SUA-UE (conform Articol 45 din GDPR). Puteti afla mai multe informatii despre regulile privind transferul in afara UE/SEE, inclusiv despre mecanismele pe care ne bazam, pe pagina de internet a Comisiei Europene pe care o puteti vizita apasand aici.

 8.   Link-uri si continut de la terte parti

8.1  Serviciul poate contine link-uri catre pagini de internet si catre servicii furnizate si mentinute de terte parti. Asemenea pagini de internet si/sau servicii ale tertilor pot avea propriile conditii de utilizare si politici de confidentialitate iar utilizarea acestora va fi guvernata si va reprezenta subiectul unor asemenea termeni si conditii si politici de confidentialitate. Ar trebui sa revizuiti termenii si conditiile de utilizare si politica de confidentialitate pentru fiecare pagina de internet si/sau serviciu pe care o vizitati/il utilizati. Intelegeti si sunteti de acord ca Securitas nu aproba si  nu este responsabil pentru comportamentul, caracteristici sau continut ale paginilor de internet si/sau serviciile tertilor sau pentru orice tranzactie in care v-ati putea angaja cu furnizorul acestora.

 9.   Pastrarea/Stocarea

9.1 Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt salvate pentru intreaga perioada in care aveti un cont de utilizator in cadrul Serviciului. Securitas nu va salva datele dumneavoastra cu caracter personal dupa ce contul dumneavoastra de utilizator a fost dezactivat sau inchis, numai daca salvarea acestor date este necesara pentru respectarea legislatiei sau pentru a proteja interesele legitime ale Securitas (ex. In legatura cu un proces in derulare) iar intr-o asemenea situatie atat timp cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor mentionate anterior.

 9.2  Retineti ca ceea ce creati si impartasiti in cadrul Serviciului este detinut de Securitas si poate ramane in cadrul Serviciului si accesibil chiar daca Securitas va dezactiveaza sau inchide contul de utilizator (continutul pe care il impartasiti in cadrul Serviciului este similar cu altele (precum prezentari sau notificari) pe care le-ati putea genera pe parcursul activitatii dumneavoastra).

 10.   Drepturile dumneavoastra

10.1  Puteti accesa, corecta sau sterge informatiile pe care le-ati incarcat in Serviciu folosind instrumentele din cadrul Serviciului (de exemplu, editarea informatiilor de profil sau prin intermediul activitatii de logare). In cazul in care nu puteti folosi instrumentele furnizate de Serviciu, va rugam sa consultati mai jos mai multe detalii despre drepturile dumneavoastra si sa ne contactati direct daca doriti sa va exercitati vreunul dintre drepturile dumneavoastra.

 10.2 Aveti dreptul sa accesati datele dumneavoastra cu caracter personal procesate de noi si sa primiti o copie a datelor dumneavoastra personale pe care le procesam solicitand un extras din Registru evidenta date personale. Retineti ca in cazul in care primim o solicitare de acces din partea dumneavoastra, va putem solicita informatii suplimentare pentru a asigura o solutionare eficienta a cererii dumneavoastra si pentru a ne asigura ca informatia este furnizata persoanei potrivite.

 10.3  Aveti dreptul de a vi se corecta datele cu caracter personal inregistrate gresit, fara intarzieri nejustificate. Aceasta include si dreptul de completare a potentialelor date incomplete pe care le procesam despre dumneavoastra, tinand cont de scopul acestei procesari.

10.4 Aveti dreptul la stergerea datelor dumneavoastra personale, fara intarzieri nejustificate, iar Securitas este obligat sa va stearga datele personale fara intarzieri nejustificate daca, de exemplu, stocarea datelor personale nu mai este necesara in relatia cu scopul pentru care au fost colectate si prelucrate sau daca va retrageti consimtamantul in baza caruia procesarea este efectuata si nu exista alt temei juridic pentru procesare. Va rugam sa retineti ca nu suntem obligati sa stergem datele personale daca putem arata ca procesarea este necesara, de exemplu, pentru respectarea unei obligatii legale a Securitas sau pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unui interes legitim, a unui drept legal sau atunci cand exista si alte motive legitime pentru pastrarea datelor.

 10.5 Mai mult decat atat, aveti dreptul sa solicitati ca Securitas sa restrictioneze procesarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite conditii, de exemplu daca contestati acuratetea datelor personale, procesarea poate fi restrictionata pentru o perioada care sa permita Securitas sa verifice acuratetea datelor personale sau daca Securitas nu mai are nevoie de datele personale pentru scopul procesarii insa solicitati datele personale pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unui interes legitim sau a unui drept legal.

 10.6 Aveti dreptul sa va opuneti, din motive legate de situația dvs. particulara, oricand  la procesarea datelor personale efectuata de Securitas daca prelucrarea este intemeiata pe, de ex. interese legitime.  Daca va opuneti la o asemenea prelucrare, Securitas nu va mai fi indreptatit sa va proceseze datele personale in baza acestui temei juridic, cu excepția cazului în care Securitas poate demonstra motive legitime convingătoare pentru prelucrarea care are prioritate asupra intereselor, drepturilor și libertății dvs. sau dacă se desfășoară pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unui drept.

10.7  Aveti, in anumite conditii, dreptul sa primiti datele personale referitoare la dumneavoastra si pe care le-ati furnizat Securitas, intr-un format structurat, usor de folosit si citibil in format electronic si aveti dreptul de a transmite asemenea date personale unui alt operator de date fara ca Securitas sa incerce sa impiedice acest lucru, atunci cand prelucrarea efectuata de Securitas este intemeiata pe consimtamantul dumneavoastra sau pe un contract si prelucrarea este efectuata prin mijloace automate. În acest caz, aveți dreptul să solicitați ca datele personale de la Securitas să fie transmise direct unui alt operator de date, dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

 10.8  Aveti dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere competenta in materie de protectie a datelor cu caracter personal, respectiv AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL  (ANSPDCP) din Romania  sau din tara in care a avut loc o asemenea incalcare a drepturilor daca considerati ca am prelucrat datele dumneavoastra cu caracter personal contrar legislatiei aplicabile protectiei datelor personale.

 10.9  Daca doriti sa primiti o copie a datelor dumneavoastra personale pe care le prelucram sau daca vreti sa va exercitati oricare dintre drepturile mentionate anterior, va rugam sa ne contactati la datele de contact de mai jos.

11.  Securitatea

11.1  Recunoaștem că securitatea online și protecția datelor este un domeniu de importanță vitală pentru compania noastra, angajatii ei si clientii si colaboratorii noștri, așa că pentru Securitas este important ca tu să ai încredere în securitatea detaliilor tale personale înainte de înregistrarea unui cont.

11.2  Ne angajăm să utilizăm măsuri de securitate pentru a-ți proteja informațiile împotriva accesării de către persoane neautorizate și pentru a preveni prelucrarea, dezvăluirea, distrugerea, pierderea, modificarea și deteriorarea accidentală sau ilicită.

11.3  Soluțiile noastre de securitate tehnologică sunt foarte avansate și sunt reglementate de un cadru solid. Abordarea noastră se concentrează pe prevenirea riscurilor. Pentru a ne ajuta în această privință, utilizăm pseudonimizarea și criptarea ori de câte ori este posibil, pentru a reduce impactul oricăror eventuale accidente.

11.4  Deoarece securitatea anumitor comunicări prin intermediul internetului nu este asigurată complet, nu putem garanta securitatea informațiilor pe care le divulgi folosind conexiunea la internet

11.5 Accepți implicațiile inerente în materie de securitate în momentul în care folosești internetul, iar Securitas nu va avea nici o raspundere pentru niciun fel de pierderi sau daune directe sau indirecte, de consecinte accidentale directe sau indirecte sau punitive care apar dintr-o astfel de situație.

 12. Modificari ale prezentei Politici de confidentialitate

12.1 Securitas isi rezerva dreptul de a modifica prezenta Politica de confidentialitate. Inainte de a aduce vreo modificare prezentei Politici de confidentialitate, Securitas va va  furniza, in functie de circumstante, o notificare in acest sens, de exemplu prin afisarea notificarii in cadrul Serviciului.

 13. Cum să ne contactezi

Pentru orice solicitări legate de informațiile tale cu caracter personal, despre prezenta Politica de confidentialitate sau oricare dintre drepturile mai sus-menționate, te rugăm să ne contactezi în unul dintre următoarele moduri:

Responsabil cu protectia datelor

 • Email:     dpo@securitas.com.ro
 • Telefon:  0743 057 052
 • Posta:     Securitas Services Romania SRL -  Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 42-44, Cladirea A, Aripa A1, etaj 2, sect.1, 013696 Bucuresti