Securitas security guards

Istoria Securitas, dar si evolutia sa de-a lungul anilor

La inceputul anilor 1900, companiile de securitate private au devenit destul de comune. Serviciile pe care aceste companii le ofereau, constau in mare parte in protectia impotriva incendiilor si supravegherea intrarilor si a portilor. In prezent, solutiile de securitate sunt concepute pentru a intalni cererile clientilor, iar industria este condusa de cateva companii de securitate internationale – printre ele fiind si Securitas.

1934 - Erik Philip-Sörensen infiinteaza Hälsingborgs Nattvakt in Helsingborg, Suedia. Se extinde rapid pe masura ce Sörensen achizitioneaza un numar de alte companii de securitate din Sudul Suediei.

1949 – Securitas Alarm este infiintata pentru a intalni cererile legate de tehnologia alarmelor, ca o completare la serviciile de paza.

1972 – Toate companiile detinute de Erik Philip-Sörensen sunt unite sub numele colectiv de Securitas. Sigla formata din trei buline rosii – pentru Integritate, Vigilenta si Ajutor – devine rapid un simbol cunoscut, prima data in Suedia, apoi la nivel international.

1981 – Securitas este impartita intre cei doi fii ai lui Sörensen. Operatiunile internationale se dezvolta mai tarziu in ceea ce cunoastem astazi ca fiind Grup 4 Securicor, in timp ce afacerea suedeza devine Securitas.

Din 1981, Securitas creste prin achizitii internationale. In 2012 a inceput un proiect de restructurare si de reorientare pe partea tehnologica. In 2014, solutiile tehnologice s-au dezvoltat considerabil, pentru a atinge un grad marit de satisfactie a clientului prin eficienta costului si valoare adaugata.